Wysoka jakość certyfikowanej wieprzowiny jest efektem spełnienia procedur produkcyjnych zawartych nie tylko w standardach opracowanych dla hodowców, firm transportowych czy ubojni, ale również firm wprowadzających mięso PQS do obrotu.

 

W sprzedaży detalicznej wieprzowina dostępna jest w jednostkowych, hermetycznie zamkniętych opakowaniach opatrzonych błękitnym logo Systemu PQS. Do konsumentów trafia jako produkt schłodzony, o dłuższym terminie przydatności do spożycia, wynikającym z zachowania najwyższych standardów jakości oraz wymagań higienicznych.

 

Certyfikat PQS jest gwarancją, że oznaczone nim mięso charakteryzuje się deklarowanymi przez producenta cechami jakościowymi i wartością odżywczą: naturalną, jednolitą różowo-czerwoną barwą, delikatnym zapachem i smakiem, kruchością i soczystością oraz niską zawartością tłuszczu. 

 

Coraz większa identyfikowalność produktów oznaczonych błękitnym logo PQS, a wraz z nim zwiększenie zaufania konsumentów, wywierają bezpośredni wpływ na rosnącą sprzedaż i zwiększenie dochodów wszystkich uczestników Systemu.

 

Wzrost zainteresowania produktami premium na rynkach zagranicznych sprawia, że zyskują również eksporterzy – raz zdobyty rynek będzie mógł być utrzymany dzięki gwarantowanemu bezpieczeństwu i wysokiej, powtarzalnej jakości certyfikowanej wieprzowiny. 

KORZYŚCI
WIEPRZOWINA PQS
SYSTEM PQS
Pork Quality System obejmuje wszystkie etapy produkcji wieprzowiny: od hodowli, przez ubój, aż po dystrybucję.

Wieprzowina PQS to gwarancja wysokiej, powtarzalnej jakości i nieograniczonych możliwości wykorzystania produktu podczas przygotowywania potraw.
więcej