Pryskający olej
PORADA

Co zrobić, by rozgrzany olej z patelni podczas smażenia mięsa nie pryskał po całej kuchni? Natychmiast nakryjmy naczynie pokrywką, odcinając w ten sposób dopływ tlenu. Możemy również wsypać odrobinę soli, która obniży wartość grzewczą tłuszczu.
Pamiętajmy, by mięso przed obróbką cieplną zawsze dokładnie osuszać papierowym ręcznikiem – dzięki temu unikniemy sytuacji, w której do rozgrzanego oleju dostaną się krople wody.

Gotowana szynka
Gotowana szynka
CZYTAJ WIĘCEJ
Zawsze czysta deska
Zawsze czysta deska
CZYTAJ WIĘCEJ
Nic się nie stało!
Nic się nie stało!
CZYTAJ WIĘCEJ
Jak pakować mięso
Jak pakować mięso
CZYTAJ WIĘCEJ
WIĘCEJ PORAD
KORZYŚCI
WIEPRZOWINA PQS
SYSTEM PQS
Pork Quality System obejmuje wszystkie etapy produkcji wieprzowiny: od hodowli, przez ubój, aż po dystrybucję.

Wieprzowina PQS to gwarancja wysokiej, powtarzalnej jakości i nieograniczonych możliwości wykorzystania produktu podczas przygotowywania potraw.
więcej