Górnicze kotlety PQS
30 min.
Łatwo
Składniki
  • 0,5 kg schabu PQS
  • 30 dag kiszonej kapusty
  • 15 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • sól, pieprz, olej rzepakowy
WYKONANIE
  1. Umyty i osuszony papierowym ręcznikiem schab PQS pokroić na porcje, delikatnie rozbić tłuczkiem, przyprawić solą i pieprzem.
  2. Pieczarki opłukać, pokroić w plasterki, udusić na oleju z posiekaną cebulą i poszatkowaną kapustą kiszoną.
  3. Porcje farszu nałożyć na plastry mięsa, zawinąć, obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron do zrumienienia.
Medaliony PQS w pieprzowym sosie
Medaliony PQS w pieprzowym sosie
25m
Łatwo
zobacz przepis
Indyjskie polędwiczki PQS
Indyjskie polędwiczki PQS
45m
Średnio
zobacz przepis
Gulasz z łopatki PQS w sosie pomidorowym
Gulasz z łopatki PQS w sosie pomidorowym
2h + 1h 15m
Łatwo
zobacz przepis
Gotowana szynka PQS
Gotowana szynka PQS
12h +10h
Łatwo
zobacz przepis
WIĘCEJ PRZEPISÓW
KORZYŚCI
WIEPRZOWINA PQS
SYSTEM PQS
Pork Quality System obejmuje wszystkie etapy produkcji wieprzowiny: od hodowli, przez ubój, aż po dystrybucję.

Wieprzowina PQS to gwarancja wysokiej, powtarzalnej jakości i nieograniczonych możliwości wykorzystania produktu podczas przygotowywania potraw.
więcej