Gotowana szynka PQS
12 godz. + 10 godz.
Łatwo
Składniki
  • 1 kg szynki PQS
  • 10 suszonych jagód jałowca
  • 5 listków laurowych
  • 5 łyżek soli
  • 4 łyżeczki soli peklowej
  • 4 ząbki czosnku
  • garść majeranku
  • sól, pieprz, suszony czosnek
  • ziele angielskie, czarny pieprz
WYKONANIE
  1. Umytą i osuszoną papierowym ręcznikiem szynkę PQS obwiązać sznurkiem wędliniarskim, włożyć do wysokiego garnka z zimną wodą.
  2. Dodać wszystkie przyprawy i gotować na wolnym ogniu 8 minut.
  3. Odstawić w chłodne miejsce do wystygnięcia na minimum 12 godzin.
  4. Następnego dnia jeszcze raz gotować mięso przez 8 minut na wolnym ogniu i studzić w zalewie przez minimum 10 godzin.
Medaliony PQS w pieprzowym sosie
Medaliony PQS w pieprzowym sosie
25m
Łatwo
zobacz przepis
Indyjskie polędwiczki PQS
Indyjskie polędwiczki PQS
45m
Średnio
zobacz przepis
Gulasz z łopatki PQS w sosie pomidorowym
Gulasz z łopatki PQS w sosie pomidorowym
2h + 1h 15m
Łatwo
zobacz przepis
Górnicze kotlety PQS
Górnicze kotlety PQS
30m
Łatwo
zobacz przepis
WIĘCEJ PRZEPISÓW
KORZYŚCI
WIEPRZOWINA PQS
SYSTEM PQS
Pork Quality System obejmuje wszystkie etapy produkcji wieprzowiny: od hodowli, przez ubój, aż po dystrybucję.

Wieprzowina PQS to gwarancja wysokiej, powtarzalnej jakości i nieograniczonych możliwości wykorzystania produktu podczas przygotowywania potraw.
więcej