Gulasz z łopatki PQS w sosie pomidorowym
2 godz. + 1 godz. 15 min.
Łatwo
Składniki
  • 1/2 kg łopatki wieprzowej PQS
  • 150 ml koncentratu pomidorowego
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • sól, pieprz, suszony czosnek
WYKONANIE
  1. Umytą i wysuszoną łopatkę PQS pokroić w dużą kostkę, a następnie marynować przez 2 godz. w soli, czosnku i pieprzu.
  2. W głębokiej patelni rozgrzać łyżkę oleju sezamowego, obsmażyć mięso i zalać koncentratem pomidorowym, dodać pomidory z puszki. Smażyć przez kilka minut, energicznie mieszając.
  3. Dodać odrobinę wrzącej wody i łyżeczkę cukru, wymieszać i przykryć pokrywką.
  4. Dusić przez około godzinę, a następnie odkryć patelnię i odparować wodę, by sos nabrał odpowiedniej gęstości.
  5. Podawać z ryżem lub ulubionym rodzajem kaszy.
Medaliony PQS w pieprzowym sosie
Medaliony PQS w pieprzowym sosie
25m
Łatwo
zobacz przepis
Indyjskie polędwiczki PQS
Indyjskie polędwiczki PQS
45m
Średnio
zobacz przepis
Górnicze kotlety PQS
Górnicze kotlety PQS
30m
Łatwo
zobacz przepis
Gotowana szynka PQS
Gotowana szynka PQS
12h +10h
Łatwo
zobacz przepis
WIĘCEJ PRZEPISÓW
KORZYŚCI
WIEPRZOWINA PQS
SYSTEM PQS
Pork Quality System obejmuje wszystkie etapy produkcji wieprzowiny: od hodowli, przez ubój, aż po dystrybucję.

Wieprzowina PQS to gwarancja wysokiej, powtarzalnej jakości i nieograniczonych możliwości wykorzystania produktu podczas przygotowywania potraw.
więcej