Indyjskie polędwiczki PQS
45 min.
Średnio
Składniki
  • 300 g polędwiczki PQS
  • 3 dymki, kawałek imbiru
  • 1 papryczka chilli
  • 1 łyżka czerwonej pasty curry
  • 300 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 2 łyżeczki miodu, świeża kolendra
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • 2 łyżki masła klarowanego
WYKONANIE
  1. Umytą i wysuszoną papierowym ręcznikiem polędwiczkę PQS pokroić w grube ukośne plastry. Włożyć do miseczki i marynować przez 10 min w słodkiej papryce i soli.
  2. W woku rozgrzać masło klarowane, szybko obsmażyć mięso, a następnie przełożyć do osobnego naczynia.
  3. Do woka wrzucić posiekaną papryczkę chilli, dymkę oraz kawałek imbiru pokrojonego w kosteczkę. Smażyć przez chwilę, mieszając. Wlać sos rybny i smażyć jeszcze minutę.
  4. Następnie dodać czerwoną pastę curry, ponownie wymieszać i zalać wszystko mlekiem kokosowym.
  5. Dusić przez kilka minut, włożyć z powrotem mięso i po wymieszaniu całości dusić przez następne 5 minut.
  6. Na końcu danie przyprawić sosem sojowym i miodem.
  7. Wymieszać i posypać z wierzchu liśćmi kolendry.Podawać z kaszą kuskus.
Medaliony PQS w pieprzowym sosie
Medaliony PQS w pieprzowym sosie
25m
Łatwo
zobacz przepis
Gulasz z łopatki PQS w sosie pomidorowym
Gulasz z łopatki PQS w sosie pomidorowym
2h + 1h 15m
Łatwo
zobacz przepis
Górnicze kotlety PQS
Górnicze kotlety PQS
30m
Łatwo
zobacz przepis
Gotowana szynka PQS
Gotowana szynka PQS
12h +10h
Łatwo
zobacz przepis
WIĘCEJ PRZEPISÓW
KORZYŚCI
WIEPRZOWINA PQS
SYSTEM PQS
Pork Quality System obejmuje wszystkie etapy produkcji wieprzowiny: od hodowli, przez ubój, aż po dystrybucję.

Wieprzowina PQS to gwarancja wysokiej, powtarzalnej jakości i nieograniczonych możliwości wykorzystania produktu podczas przygotowywania potraw.
więcej