Karkówka PQS z kolendrą
8 min grillowania
Łatwo
Składniki
  • 4 grube plastry karkówki PQS
  • pęczek świeżej kolendry
  • pęczek szczypiorku
  • po 1 łyżeczce oleju sezamowego i miodu
  • po 1 łyżeczce sosu chilli i sosu sojowego
  • kawałek imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z 2 limonek
  • sól, świeżo zmielony pieprz
WYKONANIE
  1. Plastry karkówki PQS umyć, wysuszyć papierowym ręcznikiem, delikatnie rozbić i ponakłuwać w paru miejscach.

  2. Przygotować marynatę z oleju sezamowego, sosu chilli i sojowego, miodu, imbiru, czosnku, soku z limonek, soli i pieprzu oraz połowy posiekanej kolendry. Marynować karkówkę PQS przez godzinę w lodówce.

  3. Zamarynowane mięso ułożyć na grillu w średnio gorącym miejscu, piec do 8 minut z każdej strony. Podawać posypaną pozostałą kolendrą i świeżo posiekanym szczypiorkiem.

Medaliony PQS w pieprzowym sosie
Medaliony PQS w pieprzowym sosie
25m
Łatwo
zobacz przepis
Indyjskie polędwiczki PQS
Indyjskie polędwiczki PQS
45m
Średnio
zobacz przepis
Gulasz z łopatki PQS w sosie pomidorowym
Gulasz z łopatki PQS w sosie pomidorowym
2h + 1h 15m
Łatwo
zobacz przepis
Górnicze kotlety PQS
Górnicze kotlety PQS
30m
Łatwo
zobacz przepis
WIĘCEJ PRZEPISÓW
KORZYŚCI
WIEPRZOWINA PQS
SYSTEM PQS
Pork Quality System obejmuje wszystkie etapy produkcji wieprzowiny: od hodowli, przez ubój, aż po dystrybucję.

Wieprzowina PQS to gwarancja wysokiej, powtarzalnej jakości i nieograniczonych możliwości wykorzystania produktu podczas przygotowywania potraw.
więcej