Medaliony PQS w pieprzowym sosie
25 min.
Łatwo
Składniki
  • 80 dag schabu PQS
  • 3 cebule
  • 200 ml śmietany 18%
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ szkl. bulionu
  • 30 g czarnego pieprzu
  • sól, pieprz, słodka papryka
WYKONANIE
  1. Umyty i osuszony papierowym ręcznikiem schab PQS pokroić na porcje, delikatnie rozbić tłuczkiem, przyprawić solą, połową pieprzu i słodką papryką. Usmażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor, przełożyć.
  2. Na patelnię wrzucić posiekaną cebulę i czosnek, zrumienić. Następnie dodać bulion, resztę pieprzu i śmietanę, zagotować.
  3. Usmażone medaliony przełożyć do sosu, delikatnie podgrzać.
Indyjskie polędwiczki PQS
Indyjskie polędwiczki PQS
45m
Średnio
zobacz przepis
Gulasz z łopatki PQS w sosie pomidorowym
Gulasz z łopatki PQS w sosie pomidorowym
2h + 1h 15m
Łatwo
zobacz przepis
Górnicze kotlety PQS
Górnicze kotlety PQS
30m
Łatwo
zobacz przepis
Gotowana szynka PQS
Gotowana szynka PQS
12h +10h
Łatwo
zobacz przepis
WIĘCEJ PRZEPISÓW
KORZYŚCI
WIEPRZOWINA PQS
SYSTEM PQS
Pork Quality System obejmuje wszystkie etapy produkcji wieprzowiny: od hodowli, przez ubój, aż po dystrybucję.

Wieprzowina PQS to gwarancja wysokiej, powtarzalnej jakości i nieograniczonych możliwości wykorzystania produktu podczas przygotowywania potraw.
więcej