Prowansalskie polędwiczki PQS
8 min grillowania
Łatwo
Składniki
  • 4 polędwiczki PQS
  • 2 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z 1 pomarańczy
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 3 łyżeczki ziół prowansalskich
  • sól morska, świeżo zmielony pieprz
WYKONANIE
  1. Umyć i osuszyć polędwiczki PQS, ponakłuwać ostrym nożem w kilku miejscach. Olej wymieszać z sokiem pomarańczowym i ziołami prowansalskimi, doprawić solą morską, świeżo zmielonym pieprzem, czosnkiem i rozmarynem.

  2. Mięso PQS posmarować marynatą i odstawić na około 1 godzinę do lodówki.

  3. Odsączone z marynaty polędwiczki PQS położyć na tackach do grillowania i piec na średnio gorącym grillu przez około 8 min, często obracając.

Medaliony PQS w pieprzowym sosie
Medaliony PQS w pieprzowym sosie
25m
Łatwo
zobacz przepis
Indyjskie polędwiczki PQS
Indyjskie polędwiczki PQS
45m
Średnio
zobacz przepis
Gulasz z łopatki PQS w sosie pomidorowym
Gulasz z łopatki PQS w sosie pomidorowym
2h + 1h 15m
Łatwo
zobacz przepis
Górnicze kotlety PQS
Górnicze kotlety PQS
30m
Łatwo
zobacz przepis
WIĘCEJ PRZEPISÓW
KORZYŚCI
WIEPRZOWINA PQS
SYSTEM PQS
Pork Quality System obejmuje wszystkie etapy produkcji wieprzowiny: od hodowli, przez ubój, aż po dystrybucję.

Wieprzowina PQS to gwarancja wysokiej, powtarzalnej jakości i nieograniczonych możliwości wykorzystania produktu podczas przygotowywania potraw.
więcej