Schabowe szaszłyki PQS
8-10 min grillowania
Łatwo
Składniki
  • 50  dag schabu PQS
  • 1 czerwona i 1 żółta papryka
  • 1 cukinia
  • 2 czerwone cebule
  • 2–3 liście laurowe
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 3 łyżki musztardy
  • 4–5 łyżek oleju
  • sól, świeżo zmielony pieprz
WYKONANIE
  1. Schab PQS opłukać zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w równą kostkę. Natrzeć solą, pieprzem i mieloną papryką wymieszaną z pokruszonymi liśćmi laurowymi, posmarować musztardą i olejem. Odstawić pod przykryciem do lodówki na godzinę. 

  2. W tym czasie umyć i pokroić na kawałki oczyszczone z pestek papryki, cukinię i cebulę. Na metalowe szpadki do szaszłyków, ewt. wcześniej namoczone w wodzie drewniane, nabić porcje schabu PQS i przełożyć je kolorowymi warzywami.

  3. Schabowe szaszłyki PQS ułożyć na aluminiowych tackach do grillowania i posmarować olejem. Piec pod przykryciem około 8-10 minut, co parę minut obracając je na drugą stronę.

Medaliony PQS w pieprzowym sosie
Medaliony PQS w pieprzowym sosie
25m
Łatwo
zobacz przepis
Indyjskie polędwiczki PQS
Indyjskie polędwiczki PQS
45m
Średnio
zobacz przepis
Gulasz z łopatki PQS w sosie pomidorowym
Gulasz z łopatki PQS w sosie pomidorowym
2h + 1h 15m
Łatwo
zobacz przepis
Górnicze kotlety PQS
Górnicze kotlety PQS
30m
Łatwo
zobacz przepis
WIĘCEJ PRZEPISÓW
KORZYŚCI
WIEPRZOWINA PQS
SYSTEM PQS
Pork Quality System obejmuje wszystkie etapy produkcji wieprzowiny: od hodowli, przez ubój, aż po dystrybucję.

Wieprzowina PQS to gwarancja wysokiej, powtarzalnej jakości i nieograniczonych możliwości wykorzystania produktu podczas przygotowywania potraw.
więcej