Charakterystyczne, błękitne logo Systemu to pewność, że wybierany przez konsumentów produkt spełnia najbardziej wymagające normy, precyzyjnie określające sposoby hodowli, przetwórstwa, a także transportu, pakowania i oznaczania. Etykieta umieszczona na opakowaniu produktu z certyfikatem PQS zawiera informacje potrzebne do identyfikacji uczestników procesu produkcyjnego – nie tylko zakładu mięsnego, ale również hodowcy.

 

O wysokiej jakości wieprzowiny wyprodukowanej w Systemie PQS decydują wszystkie elementy długiego i złożonego procesu, w którym do produkcji trafiają starannie wyselekcjonowane rasy zwierząt, a do sprzedaży wyłącznie produkty o powtarzalnej, wysokiej jakości.

 

Kupując certyfikowaną wieprzowinę, mamy gwarancję wyboru mięsa zawsze smacznego, kruchego i soczystego, o jednolitej, różowo-czerwonej barwie i aromacie właściwym dla świeżego mięsa, pozbawionego nadmiaru wody czy rybiego zapachu.

 

Wieprzowina PQS nie wymaga szczególnych sposobów przechowywania, poza tradycyjnymi warunkami chłodniczymi. Optymalna zawartość tłuszczu oraz minimalne straty ilościowe podczas obróbki kulinarnej sprawiają, że cieszy się zaufaniem i lojalnością coraz większej liczby konsumentów.

KORZYŚCI
WIEPRZOWINA PQS
SYSTEM PQS
Pork Quality System obejmuje wszystkie etapy produkcji wieprzowiny: od hodowli, przez ubój, aż po dystrybucję.

Wieprzowina PQS to gwarancja wysokiej, powtarzalnej jakości i nieograniczonych możliwości wykorzystania produktu podczas przygotowywania potraw.
więcej